VOORBEREIDING VAN FOTO’S VOOR PUBLICATIE OP INTERNET

In de nieuwe video behandel ik een onderwerp waar je al heel lang naar vraagt. Natuurlijk maak ik op uw verzoek veel handleidingen, dus deze keer zal ik u stap voor stap vertellen en laten zien hoe u een foto voorbereidt voor publicatie op internet, welke resolutie u moet gebruiken en hoe u foto’s kunt verscherpen na het verkleinen. Ik zal presenteren hoe het hele proces eruit ziet op basis van Adobe Lightroom en Adobe Photoshop, maar alle stappen kunnen naar elk programma worden overgebracht. 

Het is uiterst belangrijk om uw foto’s geschikt te maken voor internet. Er is niets erger dan de vernietiging van de kwaliteit van goede foto’s door onhandige website-algoritmen. Het enige dat we nog hoeven te doen, is de voorkeuren van de site kennen en het bestand volgens deze regels voorbereiden.

Op deze manier interfereert de website in veel mindere mate met onze foto en vernietigt ons werk dus niet.

Bekijk hoe dit proces er voor mij uitziet. Dit is hoe ik mijn foto’s al heel lang publiceer en tot nu toe heb ik op geen enkele website een probleem opgemerkt met een enorme kwaliteitsdaling.

In de video behandel ik de volgende onderwerpen:

  • welke fotoresolutie te kiezen voor facebook en andere websites,
  • welke DPI-resolutie te gebruiken om de foto’s er het beste uit te laten zien,
  • hoe foto’s te verscherpen na het verkleinen,
  • welke kleurruimte te kiezen.

Ik nodig je uit om te kijken!