Hoe maak je een fotocollage op iPhone  Ze zeggen dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Nou, een fotocollage zegt meer dan tienduizend woorden! En ja, je kunt een fotocollage rechtstreeks op je iPhone maken, wat cool is.

Fotocollages zijn een fantastische manier om meer dan één foto in één bericht te delen of om een ​​verhaal te delen. Er zijn honderden mogelijke situaties of scenario’s waarin u een collage wilt maken en delen. 

Misschien heb je net een nieuwe puppy, of heb je net wat nieuwe outfits om aan je vrienden te laten zien, of misschien is je kind jarig. Een fotocollage is een geweldige manier om anderen te laten zien wat u op dit moment interesseert.

Hoewel de iPhone geen ingebouwde functie heeft om een ​​fotocollage te maken, is daar natuurlijk wel een app voor. Nou, het is meer alsof daar tientallen apps voor zijn. 

Wat is de beste fotocollage-app voor iPhone?

Met tientallen apps om fotocollages te maken met je iPhone, kan het moeilijk zijn om de app te kiezen die je wilt gebruiken.

Wij bij TechJunkie kunnen helpen door onze keuzes te beperken tot de vier hieronder, rekening houdend met de volgende kenmerken die volgens ons belangrijk zijn:

 • Recente app-updates: veel fotocollage-apps zijn in de steek gelaten en werken niet goed met foto’s die op iPhone 7 of nieuwer zijn gemaakt.
 • Hoge sterbeoordelingen: De onderstaande apps hebben gemiddeld 4+ sterren in de app store.
 • Hoge sterbeoordeling: de beste apps hebben veel gebruikers, dus hebben we een rangorde opgesteld op basis van het aantal sterren dat elk van deze apps heeft ontvangen, wat betekent dat veel mensen alle drie deze apps hebben gebruikt en beoordeeld.
 • Gratis app-functionaliteit: Fotocollage-apps voor iPhone kunnen duur zijn, zowel wanneer u het koopt als wanneer u extra functionaliteit koopt via in-app-aankopen.
 • Verscheidenheid aan lay-outs voor fotocollages: de iPhone-fotocollage-apps die hieronder worden vermeld, bieden tientallen of honderden oogstrelende opties voor het ordenen van foto’s, dus u zult er een vinden die bij uw doelen past.

  Hoe maak je een website vanaf je telefoon

PhotoGrid Foto- en collage-editor

Photo Grid  is een maker van video- en fotocollages en foto-editor. Met tientallen miljoenen gebruikers is PhotoGrid een van de beste keuzes als u fotocollages op iPhone wilt maken.

PhotoGrid wordt geleverd met meer dan 300 verschillende lay-outs, dus u zult nooit genoeg manieren hebben om foto’s op fantastische manieren te combineren die indruk zullen maken op uw publiek.

Er zijn ook verschillende bewerkingstools in de app die uw collagefoto’s verder kunnen verbeteren. De applicatie bevat ook veel stickers, achtergronden en lettertypen om je collages te versieren.

Eindelijk is deze populaire app helemaal gratis! 

Als je een Instajunkie bent, is PhotoGrid de app voor jou. Het is voorgeladen met sjablonen voor fotocollages voor Instagram’s beruchte beeldverhouding van 1:1 en 16:9 om perfecte Instagram-collages te maken.

foto collage

Als je een van de meest complete fotocollage-apps voor iPhone wilt, dan  is Photo Collage  de app voor jou. Meer dan 190 miljoen mensen hebben deze fotocollage-app gebruikt om geweldige groepen van hun favoriete foto’s te maken.

Pic Collage wordt geleverd met veel sjablonen, manieren om je collage te versieren, tekst toe te voegen, aanraakbewegingen en meer. De app ziet er ook strak uit en is heel gemakkelijk te gebruiken. Pic Collage maakt het ook gemakkelijk om uw collages te delen op verschillende sociale media-accounts.

Het enige nadeel is dat Pic Collage niet helemaal gratis is. Als u toegang wilt tot geavanceerde functies of het watermerk van uw foto’s wilt verwijderen, moet u $ 4,99 / maand betalen voor een abonnement, wat niet slecht is voor een kwaliteitsapp.  Een back-up maken van Kindle-hoogtepunten en -notities

Fotocollage van Collageable

Als je zoekt naar “fotocollage” in de App Store, krijg je veel resultaten. Zoek een app gemaakt door “Colageable”.

Fotocollage  bevat honderden collagelay-outs, kaders, stickers en bodyfilters om uw foto’s er op hun best uit te laten zien.

Instagram-lay-out om fotocollages op iPhone te maken

De lay-out is eenvoudig in gebruik en werkt natuurlijk goed samen met Instagram. Zo maak je een fotocollage met  Layout by Instagram  op je iPhone.

 • Installeer en open de Layout-app.
 • Foto’s uit uw bibliotheek verschijnen op het startscherm en u kunt ze sorteren door onder aan het scherm op Gezichten of Recente items te tikken.
 • Tik op foto’s om ze toe te voegen (vink aan om geselecteerde foto’s aan te geven)
 • Blader door de verschillende collage-opties bovenaan het scherm en selecteer er een.
 • Schuif twee vingers uit elkaar of naar elkaar toe op het scherm om in of uit te zoomen op een foto.
 • Met de opties onderaan kun je de foto’s draaien, de foto vervangen of een rand aan de foto toevoegen.
 • Als je klaar bent met je fotolay-out, tik je op Opslaan.
 • Kijk naar beneden op het scherm om de opties voor delen te zien.

Tips voor het maken van een fotocollage op iPhone

Houd er bij het gebruik van deze apps rekening mee dat een fotocollage niet zomaar een reeks willekeurige aan elkaar gelijmde foto’s is. In plaats daarvan zouden foto’s je moeten helpen een verhaal te vertellen of een specifiek onderwerp te demonstreren.

Houd voor het beste resultaat deze tips in gedachten om een ​​unieke fotocollage te maken waar mensen dol op zullen zijn:

 • Gebruik de burst-modus om een ​​reeks foto’s te maken en gebruik die foto’s vervolgens voor een collage.
 • Vertel een verhaal van begin tot eind met een fotocollage als canvas voor je verhaal.
 • Selecteer foto’s met dezelfde kleur of structuur voor uw fotocollage.
 • Combineer close-ups met scènes op afstand om de kijker een gevoel van contrast te geven.

  Controleren of u een speciale GPU heeft

Hoewel de drie fotocollage-apps geweldige keuzes zijn, zijn er nog tal van andere die je kunt proberen als je dat wilt.

Ze hebben allemaal verschillende functies en opties, dus zoek degene die je het leukst vindt en gebruik hem. De meeste zijn gratis of heel betaalbaar, dus het is gemakkelijk om ze uit te wisselen of een paar verschillende uit te proberen – en hopelijk krijg je daarbij een aantal fantastische fotocollages.

Veel Gestelde Vragen

Kan ik een collage maken zonder apps van derden te gebruiken?

Helaas biedt iOS geen native fotocollagefunctie als onderdeel van de bewerkingsfuncties van de app. Dit betekent dat je een app van derden nodig hebt om de collage te maken.

Hoe zich te ontdoen van watermerken na het bewerken?

Zodra je je collage hebt gemaakt, druk je op de downloadknop om de foto op je telefoon op te slaan of te delen met een andere app zoals Instagram. U merkt misschien dat de ontwikkelaar van de applicatie die u gebruikt een watermerk heeft toegevoegd. u003cbru003eu003cbru003e In principe kost het geld om een ​​app te ontwikkelen, dus watermerken zijn inbegrepen om andere mensen naar de app die u gebruikt te lokken. Ze zijn handig in deze situatie. Soms kunnen watermerken uw foto en ontwerp echter verdoezelen. De enige oplossing is om een ​​screenshot te maken van de voltooide collage terwijl deze zich nog in de editor bevindt. Vervolgens kunt u de schermafbeelding uploaden nadat u deze hebt bijgesneden. u003cbru003eu003cbru003eWe raden u echter aan een watermerk achter te laten voor het geval uw vrienden willen weten welke collage-app u gebruikt, zodat zij deze kunnen gebruiken.