Hoe maak ik een mozaekeffect in Photoshop

Voorbereiding

Voorbereid zijn is belangrijk als je een mozaïkeffect wilt maken in Photoshop. Bedenk wat voor afbeeldingen je wilt gebruiken. Je kunt je eigen afbeeldingen gebruiken of online bronnen zoeken.

Ook moet je bepalen in welke stijl. Kleurverloop of een specifieke kleurschakering? Weet van tevoren waarnaar je moet zoeken.

Kies een afbeelding en open deze in Photoshop

Kies uw afbeelding en open deze in Photoshop. Als u meerdere afbeeldingen wilt samenvoegen, kunt u die ook allemaal openen. U kunt ook een fotocollage maken door uw fans te gebruiken. Voordat u begint met het maken van het mozaïek, raadpleeg dan de documentatie van Adobe om te zien hoe elke stap correct moet worden voltooid.

Controleer vervolgens of elke laag en belichting correct zijn ingesteld voordat u aan de slag gaat met het maken van het mozaïek. Deze opties kunnen worden gecontroleerd in het venster “Lagen” en op elke laag kunnen instellingen zoals contrast, helderheid en schaduwen aangepast worden voor een consistent effect over de gehele afbeelding.

Gebruik dan de pen-tool of lasso-selectie om delen van de foto te selecteren die later in het mozaïek worden gebruikt. Nadat u eerder genoemde stappen heeft genomen, kunt u beginnen met het toevoegen van vervormingen en waaiers, waardoor er eigenschappelijke patroon effect optreed. Gebruik filters en types om dit process aangenaam te voltooien!

Maak een kopie van de afbeelding en verberg de originele

Om een mozaïek-effect in Photoshop te creëren, moet u eerst een kopie van uw originele afbeelding maken om schade aan de originele te voorkomen. In Photoshop, open de originele afbeelding en klik met de rechtermuisknop op ‘Dupliceer’. Geef het document een naam en selecteer “Geef bestanden noemen” als u geen bestandsnaam wilt toevoegen.

Klik vervolgens op OK om de afbeelding te dupliceren. Nadat je de afbeelding hebt gedupliceerd, verberg je de oorspronkelijke door naar “Beeld > Verberg origineel” of door het vakje naast ‘Originel’ uit te vinken onder het menu Van Venster > Afbeeldingen. Dit maakt het resultaat veel gemakkelijker leesbaar en biedt meer controle over wat er wordt bewerkt.

Verdeel de afbeelding in vakken

Creëren van een mozaïekeffect in Photoshop is opwindend. We voegen kleur en creativiteit toe aan een afbeelding. We delen afbeeldingen in verschillende vormen, maten en kleuren in. We maken een unieke en interessante foto.

Eerst verdelen we de afbeelding in vakken. In dit deel leren we hoe we dat doen. We creëren een mozaïekeffect.

Gebruik het gereedschap ‘gidsen’ om de afbeelding in vakken te verdelen

Als u een professioneel mozaïek wilt maken met behulp van Photoshop, hebt u het gereedschap ‘Gidsen’ nodig om de afbeelding in vakken te verdelen. Om dit te doen, gaat u naar het menu ‘Beeld’ en selecteert u ‘Nieuwe Gids’. U kunt dan de breedte en hoogte van elk vak invoeren en hoeveel rijen en kolommen.

U kunt ook meerdere sets met verschillende maten gebruiken om samenhang binnen deze secties te creëren of extra vakken invoegen. Eens alle gidsvakken aangebracht zijn, kunt u slipmallen in de secties plaatsen door het gereedschap ‘Geslecteerd gebied omlijnen’ op basis van rasterselectie of verschuiving te selecteren. Daarna kiest u de verschillende lagen waaraan u effecten wilt toevoegen, zoals contrast of kleurcorrectie.

Tot slot kiest u de gades die bracht aan bepalon lagen toe door het menu ‘Fotografisch filter’ en kan selecteert zoals foto schalumn als stukken randrangseffect om alles mooi samen te voegen. Op die manier wordt eenvoudig een mozaïek gemaakt.

Pas de gidsen aan om de afbeelding in verschillende vormen te verdelen

Het maken van een mozaïek in Photoshop is eenvoudig met behulp van lijnen, gidsen en andere hulpmiddelen. U kunt de afbeeldingen verdelen door gebruik te maken van het ‘Grid’ -vak of door deze lijnen en gidsen toe te voegen.

Om uw afbeelding handmatig in vakken te verdelen met behulp van Photoshop, volgt u onderstaande stappen:

1. Ga naar “Beeld > Lijngids lay-out”. Hiermee kunt u het aantal kolommen, rijen en horzontel/verticale afstand opgeven die wordt gebruikt om het grid voor elke afbeelding aan te maken.
2. Mogelijk wilt u ook andere opties selecteren zoals ‘Automatisch′ bij hettenu opties zoals ′Voer waarden in′ of ′Leg de waarden vast′ wordkeuze die bestaan voor elke rasterlijn.
3. Jouw beeld nu zou moeten worden is echter mogelijk dat je niet exact wat je wilde, dus houd er rekening mee dat je het grid misschien iets moet aanpassen. Dit kan doormiddelvan Transformuteer. Met toets “Ctrl + T” of “Cmd + T” kan je nu gaan transformeren: hiermee versleep je gemakkelijk één lijn naar de juiste plaats als hun posities niet goed zijn.
4. Nadat alle lijnen gelegd zijn, kun je eventueel wat winst maken om ervoor te zorgen dat alle elementen meer precies matchen op hun (of meerdere) plekken op de afbeelding. Photoshop → Afbeelding → Aanpassingslagen → Bewerken is goed benut door er herhalende patronen te laten overblijven naarmate alles samenvat om het eindresultaat te bereiken.

Verander de vakken

Maken van een mozaïekeffect? Gebruik Photoshop! Dit effect stelt je in staat verschillende afbeeldingen te combineren tot één geheel. Het is een interessante manier om iets unieks te creëren. In deze tutorial laat ik zien hoe je een mozaïekeffect kunt maken. We starten met het toevoegen van lagen. Dan veranderen we de vormen.

Gebruik de selectiegereedschappen om de afzonderlijke vakken te selecteren

In Photoshop kunt u een mozaïekeffect creëren met behulp van selectiegereedschappen. Hiervoor selecteert u eerst de afzonderlijke vakken (loodrecht op elkaar) met behulp van het lasso-selectiegereedschap of de rechthoeksselectie. Na het selecteren, drukt u op Ctrl+G om alle afzonderlijke stukken te groeperen zodat u bewerkingen alleen op de groep kunt toepassen. U kunt eventueel F2 op de toetsenbord gebruiken om elk stuk apart te selecteren voor afzonderlijke bewerkingen.

U kunt ook gebruik maken van andere selectiegereedschappen, zoals Magneetischer, Polygonal en Quick Selection, in combinatie met diverse maskerende tools en pengereedschappen om perfect gecontroleerde precisieselecaties te creëren die zelfs rondom complexere contouren zoals lettertypes of figuraties passen. Na het maken van de juiste selecties, pas dan desaturatiemiddelen toe voor eenzelfde grijswaarde die gelijkmatig overal wordt toegepast in elk vakje waarop het mozaïek kan worden gemaakt.

Pas de effecten toe op de afzonderlijke vakken

Een van de leuke features van Photoshop is het mozaïekeffect dat we kunnen toepassen op afbeeldingen. Het is eenvoudig om te doen: selecteer in de menubalk eerst het “Gereedschap Vlakken” knop, of gebruik de toetscombinatie CMD + U. Selecteer vervolgens alle afzonderlijke vakken (ook wel cellen genoemd) die je wilt bewerken met het Gereedschap Vlakken en klik vervolgens met de rechtermuisknop om te openen het Effect submenu. Klik hiervan op Mozaïek, waarna Psalot automatisch verschillende effectparameters elimineert op basis van andere parameters zoals vakgrootte.

Om bijvoorbeeld het Mozaïk-effect aan te passen, kunt u kleurverliezen instellen door op Kleurlieren Onderweg in te plaatsen aangevinkte vinkjes en daarna slided zodat u geleidelijke verdieping of glans kunt toepassen quasi imerge door lagen toe te voegen en ze aan elkaar overlappend zodat het effect meer gestructureerd wordt. Zorg ervoor dat u alle instellingen opslaat voordat u door gaat naar volgende stap anders raak je alle gegevens weer kwijt!

Voeg de afbeelding samen

Met Photoshop kun je genieten van het leuke mozaïekeffect. Het werkt met kleine afbeeldingen of ‘tegels’. Zo creëer je een interessant patroon van een afbeelding of foto.

In deze tutorial laten we je zien hoe je een mozaïekeffect maakt met Photoshop.

Gebruik de ‘samenvoegen’-functie om de afbeelding samen te voegen

Met de functie ‘Samenvoegen’ van Photoshop kunt u verschillende afbeeldingen samenvoegen tot één groot geheel, zoals een volledig bewerkte mozaïek.

Met deze tool kunt u eerst stukken kiezen van verschillende afbeeldingen of delen ervan en deze stukken samenvoegen in één afbeelding. Het mozaïek kan vervolgens worden vergroot om het origineel te laten zien.

Hieronder staan de eenvoudige stappen die volgen om een mozaiekeffect aan te breng op eigen afbeeldingen:

StapInstructie
1Open alle foto’s die u wilt gebruiken in Photoshop.
2Selecteer alle afbeeldingen (command + A) en ga naar “Beleidmaker > Samengevoegd” of druk op control + shift + c op het toetsenbord.
3Er wordt nu echt één gecombineerde foto gemaakt met alle lagen samengevoegd als erkenning door Photoshop, zoals weergegeven op het laagvenster in de linkerbenedenzijde van het scherm.
4Maak aanpassingen zoals schalering, transformatie en gebruik zelfs verschillende vellenoefeningseffecten om je mozaïekeffect nog beter te maken!
5Als laatste stap kun je je bewerkte mozaïek exporteren als JPG, PNG en andere populair formats via Afbeelding > Opslaan voor web of druk Ctrl-Shift-Alt-S.

Pas eventueel de helderheid en contrast aan

Het eventueel aanpassen van helderheid en contrast maken van je foto’s niet alleen leuk, het kan ook veel verschil maken met betrekking tot de kwaliteit van je mozaïek. Deze stap is optioneel, maar meestal aanbevolen voordat je verdergaat met het samenvoegen van de afbeeldingen.

U kunt helderheid en contrast gemakkelijk aanpassen in Photoshop met behulp van het lagenpaneel in de rechterbovenhoek van het scherm. Als alternatief kunt u verschillende niveaus toepassen of een “curven” -laag toepassen om meer controle te hebben over de kleurverdeling binnen uw afbeelding.

Bewaar de afbeelding

Met Photoshop kun je verbluffende afbeeldingen maken. Gebruik hiervoor het mozaïekeffect. Kleine stukjes afbeelding worden hierbij verdeeld. Je maakt een visuele representatie van de afbeelding, met interessante texturen en patronen.

Hier volgen de stappen om een mozaïekeffect in Photoshop te maken:

StapInstructie
1Maak een nieuwe afbeelding
2Kies je afbeelding
3Gebruik de selectietool
4Selecteer de mozaïek optie

Daarna kun je de afbeelding bewaren.

Sla de afbeelding op in het juiste formaat

Het opslaan van een mozaïekeffect dat je gecreëerd hebt in Adobe Photoshop is belangrijk om het te laten zien aan anderen of om later nog eens te bewerken. Het formaat waarin u uw afbeelding opslaat, hangt af van de bedoeling. Houd er rekening mee dat, omdat mozaïeken gerasterde platte afbeeldingen zijn, als je meer fotobestanden toevoegt, de bestandsgrootte transparantie krijgt en exponentieel toeneemt.

Als u verschillende bestandsformaten overweegt voor het opslaan van uw mozaïekeffect met Adobe Photoshop, is JPEG in wezen het enige formaat dat dit effect kan behouden. Als alternatief kunt u PSD (Adobe Photoshop Document), PNG (Portable Network Graphic) of TIFF (Tagged Image File Format) gebruiken wanneer u alleen maar kleurengebied produceert die gegevens bevatten in RGB-modus.

Wanneer u echter fotografische beeldfragmenten combineert die gegevens bevatten op 8 bits per kanaal in groottes boven 1 MB , dan raad ik aan om JPEG-formaat te gebruiken of anders PSD-formaat op te slaan met automatische back-ups . Bij het back-uppen misstaat compressie niet – deze techniek reduceert de bestandsgrootte en vermindert daarmee ook de CPU-last die nodig is om schokken te verbeteren door hetzelfde effect toe te passen.

Voor ALS gecomprimeerde dataformatsuggesties kan ik GIF (Graphics Interchange Format) of bij sommige situaties PNG8 geef aanbevelingen over indien het stuk elementaire illustraties bevatten die transparantie vereisen ten opzichte van photorealistische kleuren . Maar neem contact op met een deskundige om advies hierover te krijgen voordat u dit soort expertopties toepast.

Upload de afbeelding naar uw website of sociale media

Wanneer u een foto heeft bewerkt en klaar bent om de resultaten met uw vrienden te delen, moet u de afbeelding op uw website of sociale media uploaden. Als u een mozaïkeffect in Photoshop heeft gemaakt, is er een speciale techniek die ervoor zorgt dat alle beelddelen goed samengaan. Hier is hoe het te doen:

-Open de afbeelding in Photoshop en selecteer ‘Bestand’ > ‘Opslaan voor Web’.
-In het dialoogvenster selecteert u ‘GIF’ als bestandsindeling aan de bovenkant.
-Selecteer vervolgens ‘Optimaliseren’ en zet bij kleurmodus ‘Index’ aan. Voer vervolgens de gewenste breedte in en voordat je verder gaat, verzeker je ervan dat je kleureninstelling staat op 256.
-Selecteer ten slotte Optimale pallet, waarmee alleen harmonieuze kleuren worden geëxporteerd die al reeds voorkomen in de afbeelding. Klik nu op Opslaan om het bestand te exporteren!

U bent nu klaar om de afbeelding op uw website of sociale media te delen!

Veel Gestelde Vragen

1. Wat is een mozaïekeffect in Photoshop?

Een mozaïekeffect in Photoshop is een manier om een afbeelding te transformeren in een mozaïekpatroon, waarbij de afbeelding is opgebouwd uit vele kleine tegeltjes in verschillende kleuren en vormen.

2. Hoe maak ik een mozaïekeffect in Photoshop?

Om een mozaïekeffect in Photoshop te maken, kunt u de volgende stappen volgen:

  1. Open de afbeelding die u wilt transformeren in Photoshop
  2. Selecteer het Effectenmenu en kies “Mozaïek” uit het vervolgkeuzemenu
  3. Stel de gewenste opties in, zoals de grootte van de tegeltjes, de voegbreedte en de luminantiewaarde
  4. Klik op “OK” om het mozaïekeffect toe te passen op uw afbeelding

3. Kan ik een aangepast mozaïekpatroon maken?

Ja, u kunt een aangepast mozaïekpatroon maken in Photoshop. U kunt de mozaïekfilter gebruiken in combinatie met andere filters, zoals “Zigzag” en “Inktpennen”, om uw eigen patroon te maken.

4. Kan ik de kleuren van de tegels wijzigen?

Ja, u kunt de kleuren van de tegels wijzigen in het mozaïekpatroon in Photoshop. U kunt dit doen door de kleurbalans en het verzadigingsniveau van de afbeelding aan te passen.

5. Kan ik de grootte van de tegels wijzigen?

Ja, u kunt de grootte van de tegels wijzigen in het mozaïekpatroon in Photoshop. U kunt dit doen door de grootte van de eerder genoemde filter aan te passen.

6. Hoe kan ik het mozaïekpatroon gebruiken in mijn ontwerp?

U kunt het mozaïekpatroon in uw ontwerp gebruiken door het te kopiëren en te plakken in een nieuw document of door het als laag op uw afbeelding te zetten en vervolgens de dekking, de overvloeimodus en de laagstijlen aan te passen.